професии

 | 

 

 

Работният ден се увеличи още с появата на социалните медии. В условията на пандемия се размиват и границите между работа и почивка. Това каза Георги К. Първанов, изпълнителен директор на Cteam и член на Управителния съвет на Българската асоциация за управление на хора, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

 

Categories:

 | 

 

 

След 10 години у нас ще има недостиг на кадри във всички области, но най-болезнен ще бъде дефицитът на технически специалисти.

Тази прогноза за развитието на българския трудов пазар направи неотдавна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
 

Categories:

 | 

 

 

Учители и IT-специалисти ще са сред най-търсените кадри през тази година. Проучване на Агенцията по заетостта показва, че бизнесът ще има голяма нужда и от строители, машинни инженери, работници в хранително-вкусовата промишленост. Ще се търсят и лекари и медицински сестри.

България е в топ 5 по брой програмисти сред развиващите се IT дестинации.

"У нас тези специалисти са повече, отколкото във Виена. Въпреки това има недостиг."

Categories:

 | 

 

Гepмaнcĸaтa cлyжбa зa тexничecĸи нaдзop ДEKPA eжeгoднo cъcтaвя дoĸлaди зa cитyaциятa нa гepмaнcĸия пaзap нa тpyдa. Toзи път тя e пpoyчилa oбяви зa близo 14 000 cвoбoдни paбoтни мecтa, ĸoитo ca били пyблиĸyвaни пpeз фeвpyapи 2019 в peгиoнaлни и нaдpeгиoнaлни вecтници, в гoлeми oнлaйн пopтaли и в coциaлнитe мpeжи зa дeлoви ĸoнтaĸти ĸaтo Хіng и LіnkеdІn, пише money.bg.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби