университет

 | 

 

 

 

"Не може да преустановим учебния процес за много дълго време. Ще прехвърлим загуби на бъдещето, ако затворим всичко. Имаме едно от най-ефективните електронни обучения в Европа, но то не може да е толкова ефикасно, колкото присъственото. Същевременно то увеличава различията", каза министърът на образованието Красимир Вълчев.

Categories:

 | 

 

 

Университетът за национално и световно стопанство преминава изцяло на онлайн обучение от утре. Целта е да се предпазят студентите, преподавателите и администрацията от коронавируса. Това става ясно от заповед на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

 

Categories:

 | 

 

 

Първи универститет минава на онлайн обучение. Това е Медицинският университет в Плевен, който от днес преминава към обучение в електронна среда за срок от две седмици.

 

До момента 17 студенти са с положителни PCR тестове, продължават изследванията на контактните лица.

 

Categories:

 | 

 

 

Експерти от университета в Станфорд разкриват при свое проучване, че заразените с коронавирус по света са между 50 и 85 пъти повече.

Това може да означава много по-ниска смъртност, както и генериран общ имунитет на населението.

 | 

 

Най-малко двама души са загинали, а трима - ранени при стрелба в университет в южния американски щат Алабама, предаде АП, цитирани от новини.бг.

Неустановено на този етап лице е влязло в кампуса на висшето учебно заведение в град Монтгомъри и открило огън. При стрелбата един човек е загинал на място, а други четирима са били хоспитализирани. "За съжаление, един от починал е починал от раните си. Състоянието на останалите трима души е стабилно", е заявил представител на местната полиция.

Categories:

 | 

 

2-ма души загинаха и 10 души са ранени след взрив пред входа на университета в афганистанската столица Кабул, съобщи "Ройтерс", цитирани от лупа.

Говорителят на министерството на здравеопазването Уахид Маяр заявява, че 2 тела и 10 ранени са били откарани в болницата след взрива.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби