планети

 | 

 

 

Марс ще се приближи максимално до Земята през тази седмица.

 

Червената планета ще бъде на 62 милиона километра, а това ще се повтори чак след 35 години.

 

Тя ще може да бъде наблюдавана през нощта и от двете полукълба, дори и без телескоп.

 | 

 

 

Овен

Препоръчително е да прекарате денят максимално ярко и динамично. Всяка минута свободно време, която е положителна и насърчителна, е добре дошла. Можете да забравите за бизнеса в полза на романтиката. Опитайте се да запазите тази уникална атмосфера, и не я зареждайте с лоши мисли. Вечерта е най-доброто време да направите крачка към своите мечти.

Телец

 | 

 

Спътникът TESS, който търси екзопланети, е открита нова планета с размери като на Земята, намираща се на обитаемо разстояние от своята звезда. На нея може да има и вода в течно състояние, това обяви НАСА.

Новооткритата планета беше кръстена „TOI 700 d“ и е относително близо до нас - на 100 светлинни години, съобщиха от Лабораторията за ракетни двигатели на НАСА в Пасадена, щата Калифорния, съобщи АФП.

Categories:

 | 

 

В обозримото бъдеще НАСА ще открие доказателства за живот на Марс, но човечеството няма да бъде готово да приеме това революционно откритие, заяви д-р Джим Грийн, водещ учен в космическата агенция.

През март 2021 г. на Червената планета трябва да кацнат два нови роувъра – един на НАСА и един на Европейската космическа агенция, пише блиц.

Categories:

 | 

 

Луната е в знак Водолей от 00:25ч до 12:53ч на 12 септември. В това време практически е безполезно да се разчита на разума. Душата се нуждае от нещо по- вълнуващо, така че е по-лесно да се вярва в приказки и чудеса.

 | 

 

Луната преминава на празен ход от 11:35ч до 02:36 на 3 септември

През този период нищо ново и важно да не се започва. Може да довършвате започнатото, да се занимавате с ежедневната си работа или да почивате. Важно е да бъдете внимателни и предпазливи, да се занимавате само с обичайните, добре познати дела. Не подписвайте договори, не започвайте нова работа. Спазвайте правилата за безопасност навсякъде. Добре е да се практикува медитация, йога, духовни практики, молитв, пише новини.бг.

Луната е в знак Везни до 02:36ч на 3 септември

 | 

 

Учените може би търсят извънземен живот на грешните места. Астрономи изключиха цял клас от екзопланети от търсенето на живот. Изследването, публикувано в понеделник (19.08.19) в журнала Nature, е фокусирано конкретно върху една екзопланета LHS 3844b – малка, скалиста планета, която обикаля около подобна на слънцето звезда, пише megavselena.

Студията отбелязва, че тази конкретна екзопланета е твърде гореща, за да поддържа атмосфера и учените предполагат, че подобните светове също са такива, съобщава Scientific American.

Categories:

 | 

 

Учени, изследвали ядрото на Юпитер, използвайки данни от мисията "Джуно" на НАСА, предлагат теория за странната му композиция - мощен челен сблъсък на протопланетата преди милиарди години с масивен планетарен зародиш, предаде ДПА, позовавайки се на публикация в сп. "Нейчър", цитирани от лупа.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби