спешна помощ

 | 

 

 

Лекари, работещи в Спешната медицинска помощ, искат затягане на мерките срещу COVID-19 в страната.

 

Опасенията им – броят на заразените се увеличава и натискът върху болниците ще стане сериозен.

Categories:

 | 

 

 

След като беше установено, че медицинска сестра от Ямбол е с коронавирусна инфекция, приемът в Спешното отделение на местната областна болница "Св. Пантелеймон" бешe преустановен за 24 часа.

 

Започна 24-часовата дезинфекция на спешното отделение в болницата. Спешните случаи вече се пренасочват към МБАЛ "Свети Йоан Рилски" в Ямбол, а ако там не достигат лекари и специалисти, от областната болница са готови да окажат съдействие и да помогнат на колегите си.

 

Categories:

 | 

 

Диспечерка на телефон 112 отказала да изпрати линейка за 5-годишно дете, на което се появило обрив. Случаят е от понеделник, когато майката на хлапето се обадила на спешния телефон.

"В понеделник към 11 часа детето получи не обрив, ами нещо като пришки. За няколко минути те обхванаха цялото му лице от дясната страна, като обривите се разпространиха по цялото тяло и детето вече беше с отоци", разказа жената в ефира на Нова телевизия.

Categories:

 | 

 

Майка се оплака, че Спешна помощ не се е отзовала на неин сигнал за 5-годишно дете с алергична реакция. Оттам пък й отвърнаха, че не могат да изпращат линейка на всяко позвъняване.

В понеделник по тялото на 5-годишно дете от столичния квартал "Свобода" започват да излизат "пришки", по думите на майката. Пред Нова телевизия тя каза, че обривът е обхванал всички части на тялото за секунди. Това я е принудило да позвъни и на 112, откъдето я съветват да отиде в близката поликлиника, пише новини.бг.

Categories:

 | 

 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева бе транспортирана от шуменската болница в "Правителствена" в столицата с медицински хеликоптер след тежка фрактура на раменна става. Караянчева пострада при катастрофа с ауди сутринта в неделя на път от Силистра за София. 

Кой има право на медицинска помощ във въздуха обаче питат десетки читатели на Lupa.bg.

Всъщност практиката не включва само политически випове и хора на изкуството, за които често се праща техника, за да бъдат спасени. 

Categories:

 | 

 

Лекар от Спешна помощ предизвика истинска дискусия с въпроса си. Той попита в една от специализираните Фейсбук групи как колегите му съобщават на пациент, че има инфаркт.

"Често пъти си представям какво им е на пациентите от другата страна, когато научат, че имат инфаркт. Обикновено колегите от извънболничната спешна помощ, ОПЛ и специалисти от ДКЦ, не казват на пациента диагнозата от страх да не се влоши от стреса, пише zdrave.to.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби