Пакистан

 | 

 

 

Мощна бомбена експлозия избухна в ислямско училище в покрайнините на северозападния пакистански град Пешавар, убивайки най-малко 8 ученици и ранявайки 136 други.

 

Полицията твърди, че предварителните разследвания сочат, че бомбата е избухнала минути след като е оставена чанта.

 

Няколко ученици са в критично състояние. Има опасения, че броят на жертвите може да се увеличи. Според властите, учители и служители в медресето (ислямско духовно училище) са сред ранените.

 

 | 

 

 

Изтребител F-16 на военновъздушните сили на Пакистан (PAF), се е разбил близо до парк в столицата Исламабад. В изявление PAF заяви, че самолетът е провеждал репетиции за парада на Деня на републиката, който ще се проведе на 23 март, съобщава БиБиСи.

Сега полицията и силите за сигурност са оградили площадка в района на Шакарпарий, близо до няколко музея, голф клубове и стадион "Джина". PAF заяви, че започва разследване на причината за катастрофата.

 | 

 

 

Пакистанските власти обявиха извънредно положение заради нашествието на пустинни скакалци, които изяждат зърнените култури и създават несигурност в продоволствената сфера, предаде ДПА.

"Сблъскваме се с най-сериозното нашествие на скакалци от над две десетилетия и решихме да обявим извънредно положение на национално ниво, за да се справим със заплахата", заяви днес пакистанската министърка на информацията Фирдоус Ашик Ауан.

 | 

 

Калният остров, който се появи от водите на океана край бреговете на Пакистан по време на смъртоносното земетресение през 2013 г., изчезна под вълните, пише megavselena.

6-годишният остров беше продукт на „кален вулкан“, както по това време съобщаваха медиите. Калният остров се появи след интензивен натиск от арабската тектонична плоча, триеща се в евразийската плоча. Така новосформирания остров, който беше висок 20 метра, широк 90 метра и дълъг 40 метра беше наречен Залзала Кох (Zalzala Koh, което означава „планина на земетресението“ на езика урду).

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби