пенсия

 | 

 

 

Жените, които първи ще се пенсионират през септември тази година с възможност да получават и втора пенсия от частен фонд, няма да бъдат ощетени и общата сума от двете в общия случай няма да е по-малка от тази, която биха получавали, ако разчитат само на НОИ, обяви лидерът на КТ "Подкрепа" и ротационен председател на Надзорния съвет на осигурителния институт Димитър Манолов.

 

Categories:

 | 

 

 

Ще получат ли ваучери пенсионерите през април? Кои пенсионери? Каква е прогнозата за 2021 година за социалната система - всичко това ще разберете от интервюто за "Монитор" на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. Ето какво каза социалният министър:  

 

 

- Министър Сачева, през април пенсионерите с пенсия от 300.01 лв. до 369 лв. ще получат ваучери в размер на 120 лв., как ще ги получават и къде ще ги използват?

 

Categories:

 | 

 

 

Таванът на пенсиите може да стане 1440 лв. догодина, а минималното възнаграждение за старост – 300 лв. Това е един от вариантите за увеличаване на доходите, който обсъждат правителство, синдикати и работодатели, потвърдиха пред "Телеграф" от министерството на труда и социалната политика.

 

От ведомството на Деница Сачева увериха, че всички над 2 млн. пенсионери в страната ще продължат да получават по 50 лв. добавка към пенсиите си до края на 2020 г. и през първото тримесечие на 2021 г.

Categories:

 | 

 

 

През последните дни думата "пенсия" стана много актуална. Освен онези 50 лева, на които се радват пенсионерите и вероятно ще се радват още няколко месеца, социалният министър Деница Сачева обяви и че момента се обсъждат няколко варианта за осъвременяване на пенсиите от началото на следващата година. 

Categories:

 | 

 

 

93-годишен мъж е бил измамен в Хасково, съобщиха от полицията.

Вчера по обед старецът се е явил в управлението и заявил пред униформените, че около 10:30 часа е бил заблуден от непознат мъж.

На паркинг пред блок на бул. "Раковски", той бил пресрещнат и заговорен от измамника, който му предложил, че ако му даде 900 лева ще получи увеличение на пенсията си.

Categories:

 | 

 

 

Извършител на измама на възрастна жена беше установен от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. По време на извънредното положение, в края на месец март възрастна жена подала сигнал в РУ-Пазарджик. 78-годишната пенсионерка от пазарджишкото село Паталеница съобщила, че е била измамена със сумата от 2000 лева.

Categories:

 | 

 

 

С Кодекса за социално осигуряване (КСО) са предвидени няколко възможности как хората да си купят стаж, ако този, който имат не им стига, за да се пенсионират.

 

Стаж може да се купи за времето на обучение за завършено висше или полувисше образование, като няма значение дали са учили в редовна, задочна или вечерна форма. Важно е през това време да не са работили, а за жените и да не са ползвали отпуск по майчинство.

 

Categories:

 | 

 

 

С 20% по-ниски пенсии ще отпуска НОИ през последното тримесечие на 2021 г. , сочат анализите и прогнозите на Държавното обществено осигуряване.

Тогава жените, родени в началото на 1960 година, които ще трябва да се пенсионират, ще получат втора пенсия от частните пенсионни дружества.

Очаква се по същата причина през 2040 г. НОИ да отпуска с до 25% по-ниски пенсии.

Изчисленията на осигурителния институт са направени при хипотезата, че 100% от осигурените, родени след 31 декември 1959 г., ще продължат да се осигуряват в двата стълба.

Categories:

 | 

 

 

С 20% по-ниски пенсии ще отпуска НОИ през последното тримесечие на 2021 г. Това сочат анализите и прогнозите на Държавното обществено осигуряване.

В този период жените, родени в началото на 1960 година, които ще трябва да се пенсионират, ще получат втора пенсия от частните пенсионни дружества.

Изчисленията на осигурителния институт са направени при хипотезата, че 100% от осигурените, родени след 31 декември 1959 г., ще продължат да се осигуряват в двата стълба.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби