парламент

 | 

 

 

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за здравето със 125 гласа „За", 0 „Против" и 69 „Въздържали се“. 

 

Законопроектът беше подкрепен от ГЕРБ, „Обединени патриоти“, ДПС, „Воля“ и независими депутати Единствено от „БСП“ се въздържаха. С измененията се обезпечава въвеждането на противоепидемични мерки от министъра на здравеопазването и след изтичане на извънредното положение на 13 май 2020 г.

 

Categories:

 | 

 

 

Д-р Хасан Адемов се чувства добре, чуваме се по телефона всеки ден, каза в национален ефир колегата му от ДПС - депутатът Йордан Цонев.

От думите му стана ясно, че още по-миналия четвъртък Адемов се обадил да каже, че няма да идва в Народното събрание, защото леко кашлял и не иска да поставя в риск останалите депутати. Така, че той не е бил на работа от понеделник.

Направил е дарение от маски на колегите си от Добрич. Занесъл им ги е и някъде там се е заразил.

Categories:

 | 

 

 

Парламентът може да бъде поставен под 14-дневна карантина, след като във вторник през нощта, малко преди настъпването на следващия ден, стана ясно, че има депутат с положителна проба за коронавирус и това е д-р Хасан Адемов от ДПС. Той е и председател на комисията по труда и социалната политика в Народното събрание.

 | 

 

 

Парламентът да не работи до изтичане на извънредното положение в страната заради кризата с коронавируса. Това предложи ГЕРБ на останалите партии.

Депутатите са единствените, които директно нарушават заповедта на здравния министър за предпазни мерки по време на извънредното положение - малцина от тях носят маски, а в пленарната зала седят буквално на сантиметри един от друг.

 | 

 

 

До отмяна на извънредното положение не се прилагат последиците от забава за плащане на задължения на частноправни субекти, включително лихви и неустойки за забава, както и непаричните последици, като предсрочна изискуемост, разваляне на договор и изземване на вещи.

За чл. 6 от Закона за действията по време на извънредното положение  гласуваха единодушно 125 народни представители.

 | 

 

 

Парламентът ще разгледа доклада за работата на Временната комисия за НАП. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. 

Комисията трябваше да проучи всички факти и обстоятелства около случая с източване на информация от електронните бази данни на НАП.

 | 

 

 

Парламентът откри процедура за избор на нов управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). В понеделник до 18.00 часа ще могат да се внасят кандидатури. Само в последните три години Касата смени трима управители, предаде БНР.

Categories:

 | 

 

 

 

Парламентът реши лиценз за организиране на лотарийни игри да може да бъде издаден само на държавата. Това решиха депутатите след като приеха текстове от Закона за хазарта на второ четене, предаде  Агенция Фокус“. 

Лиценз ще може да се издава за томбола, бинко, кено и техните разновидности.

 | 

 

 

Мъж на средна възраст се самоуби пред сръбския парламент, предаде ДПА, като се позова на министерството на вътрешните работи.

Той се прострелял в устата и починал на място на стъпалата пред сградата в центъра на Белград. Повече подробности не бяха дадени.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби