кредит

 | 

 

 

Желаещите да получат отсрочка по свой кредит може да кандидатстват за мярката и от… дома си.

 

За да улеснят клиентите си, банките предлагат варианти за онлайн кандидатстване чрез интернет банкиране или мобилно приложение, показва проверка на "Монитор".

Миналата седмица стана ясно, че кредитната ваканция е удължена до края на март 2021 г. Дотогава търговските банки ще имат време да разглеждат и одобряват искания за отсрочка, а клиентите ще могат да подават документи до 23 март 2021 г.

 | 

 

 

Настоящата година, освен от пандемията от COVID-19 и последвалата влошена икономическа ситуация, бе белязана и от суша и лоши метеорологични условия, които засегнаха един от най-важните икономически сектори в България – земеделието. Ниските добиви от селскостопанска продукция, както и пониженият търговски обмен, намалиха приходите на земеделците и голяма част от тях са изправени пред невъзможност да осъществят разходите за следващата стопанска година.

 

 | 

 

 

Срокът за подаване на документи за отсрочване на кредити заради кризата с COVID-19 изтича днес. Търговските банки разполагат с една седмица, за да одобрят или отхвърлят искането.

 

Експерти примонят, че периодът, за който се отлага задължението, цялостно или частично, ще бъде добавен към погасителния план.

Categories:

 | 

 

 

Българската банка за развитие подписа споразумения с първите четири кредитни институции, които започват работа по Програмата за гарантиране на безлихвени кредити в подкрепа на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19.

Това са Инвестбанк, Интернешънъл Асет Банк, Общинска банка и Първа инвестиционна банка.

 | 

 

 

Водещата финтех компания от сектора на небанковото кредитиране Credissimo първа взе решение да подкрепи своите потребители, като промени сроковете по кредитите си в тяхна полза, обявиха от компанията.

Като неразделна част от финансовия сектор в България, от Credissimо осъзнават своята ключова роля в подкрепата на широк кръг от хора.

Categories:

 | 

 

 

Правителството прие решение за одобряване „Програма за гарантиране на безлихвени кредити в защита на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19“, съобщиха от правителствената информационна служба.

Тя е разработена от „Българска банка за развитие“ АД и е с бюджет от 200 милиона лева. Програмата ще бъде обезпечена със средствата от увеличението на капитала на „Българска банка за развитие“ АД.

Categories:

 | 

 

 

Престъпните организации в Италия раздават храна и предоставят безлихвени кредити на нуждаещите се, за да се опитат да разширят влиянието си, предупреждава италианският писател Роберто Савиано.

Италианските мафиотски структури са готови да заграбят изпаднал в затруднения бизнес в намиращата се в криза заради коронавируса държава, очакваща европейско финансиране за изтощената си икономика, смята той.

 | 

 

 

Банковият сектор у нас в момента е в много добра кондиция, в резултат на правеното през последните години. Можем да кажем, че той е готов, особено ако говорим в хоризонт от 3 до 6 месеца, за настоящата криза. Това заяви в интервю за Нова тв гуверньорът на Българската народна банка - Димитър Радев. Вложителите трябва да знаят, че парите им са на сигурно място, а кредитополучателите могат да разчитат на разсрочване на вноски и лихви.

Categories:

 | 

 

 

Mиниcтepcси cъвeт щe нacoчи 200 млн. лв., c кoитo щe бъдaт oтпycнaти бeзлиxвeни пoтpeбитeлcси кpeдити нa cтoйнocт дo 1 500 лeвa. Oт тяx щe мoгaт дa ce възпoлзвaт paбoтeщи, кoитo ca пycнaти в нeплaтeн oтпycк, нo нe ca cъкpaтeни. Toвa cъoбщи пpeмиepът Бoйкo Бopиcoв. Mиниcтъpът нa финaнcитe Bлaдиcлaв Гopaнoв paзяcни, чe тoвa щe cтaнe чpeз тъpгoвcкитe бaнки c гapaнция oт ББP.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби