Германия

 | 

 

 

Полицията в Нюнкирхен, Германия, съобщи, че са арестувани двама заподозрени в трафик на бебета. Двойката е обвинена в участие в престъпна организация за продажба на новородени. Те са транспортирали бременни жени от България до Гърция, за да продадат бебетата си. 

 

 | 

 

 

Германците, ваксинирани срещу коронавирус, ще могат да пазаруват без отрицателен резултат от тест за коронавирус и да пътуват без спазване на карантина, заяви германският здравен министър Йенс Шпан.

"Тези, които са получили ваксината, ще могат да ходят на пазаруване или на фризьорски салон без тестове. Също така, според института Робърт Кох, те вече няма да имат нужда да се съобразяват с карантината", каза шефът на германското министерство на здравеопазването в интервю за вестник Bild am Sonntag .

 | 

 

 

Правителството на Федерална република Германия въведе забрана за пътнически превози от страни, силно засегнати от новооткрити щамове на COVID-19. Забраната влиза в сила от днес, 30 януари 2021 г., и ще продължи поне до 17 февруари 2021 г.

 

 | 

 

 

Правителството на ФРГ е подписало две предварителни споразумения с германските биотехнологични компании "Бионтек" и "Кюрвак" през лятото, за да си осигури 50 милиона дози от техните ваксини срещу COVID-19.

 

Сделките, които не са били обявени, когато са били сключени, са потенциален източник на полемика, тъй като правителствата в ЕС се споразумяха да не договарят сами споразумения за доставка на ваксини, съобщава Вести.

 | 

 

 

Германия планира задължително ваксиниране?

 

Преди в Германия да бъде приет новият закон за защита от инфекции, масово се разпространяваха твърдения, че той предвиждал принудително ваксиниране, масивно ограничаване на свободи, тотално следене, налагане на мерките с помощта на армията и дори превръщане на парламентите в безгласна буква.

 | 

 

 

Има ли опасност германците да бъдат наказвани за твърде чести и ненужни посещения при лекаря? Имайки предвид ситуацията в страната - да!

Реалността е, че приемните отделения в германските клиники са пренаселени и лекарите са преуморени. Средно всеки германец посещава лекар повече от осем пъти в годината. Например, шведите отиват при лекаря средно по-малко от три пъти годишно.

 | 

 

 

В Германия започва експеримент, целта на който е да видят какво се случва когато на група хора се раздават всеки месец по 1433 евро и работи ли системата на базовия доход, пише ДПА.

В експеримента ще участват 120 човека, независимо дали имат други доходи.

Няма да се контролира за какво се харчат парите, а целта е да се види как се промяна поведението на хората. Те ще бъдат сравнени с друга група, на която няма да се раздават пари.

 | 

 

 

Германските медии постепенно разкриват за нечовешките условия на труд в кланиците „Тьонис”, където заразените с коронавирус са вече над 2000.

 

Двама бивши работници от България разказват пред вестник „Аахенер Нахрихтен” за невероятния физически и психически стрес, на който са били изложени там. Изданието нарича двамата работници Стефан и Иван, но уточнява, че истинските им имена са били променени, съобщава Дойче веле.

 

 | 

 

 

Българи, които работят в кланицата с над 1500 заразени с COVID-19 в Германия, са се завърнали у нас. Това потвърди главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на брифинг в Министерския съвет.

 

„Имаме данни за някои от тях и активно ще се опитаме да ги издирим. Германия не е сред страните, към които прилагаме задължителна карантина. И това, че тези хора просто се връщат от Германия не е нарушение. Но ако са имали признаци на заболяването и са укрили този факт, това вече е друга тема”, коментира още д-р Кунчев.

Categories:

 | 

 

 

Смъртоносен инцидент по време на гръмотевична буря е станал в община Хенстед, Германия. На градинско парти мъж загинал, поразен от мълния.

 

44-годишният мъж и приятелите му се забавлявали на градинско парти, когато времето в Хенстед се влошило. Мъжете разпускали, хапвали и пийвали, в един момент 44-годишният оставил приятелите си и отишъл да се облекчи.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби