боклук

 | 

 

 

Всеки, който е бил на плажа на Поморие тази година, няма как да не е забелязал невероятната мръсотия, която трайно се е настанила там. Фасове, фасове, обелки, салфетки, всевъзможни боклуци се веят по пясъка, правейки неприятна компания на плажуващите. Най-лошото е, че кофи за смет има - репортер на Glas.bg видя с очите си, че те са през 10 метра и ако човек е добросъвестен, няма как да не ги види и да не отскочи до тях да си хвърли кочана от царевица.

Categories:

 | 

 

 

На фона на значително увеличената такса "смет" в Карлово, градът е на път да се превърне в сметище, сигнализират местните в социалните мрежи.   

От близо месец сметоизвозващата фирма не събира кофите за боклук пред домовете на хората, а обяснение за този факт – липсва!

Categories:

 | 

 

 

Поредният боклук, пръкнал се този път край Червен бряг, все още е с неизяснен произход. На всичкото отгоре на този етап не може да се направи категорично заключение и за свойствата на отпадъка, нито за неговия причинител, съобщи РИОСВ - Плевен.

Categories:

 | 

 

 

ТИР с италиански отпадъци за Червен бряг е бил задържан. Той е идвал от Полша и е бил с неизрядни и липсващи документи. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 4 май 2020 г. в ОДМВР-Монтана е получен сигнал, че полски ТИР „Скания“ с ремарке, с полски регистрации, е преминал границата на страната на ГКПП „Дунав мост 2“ с намерение да разтовари отпадъци на територията на гр. Червен бряг с изпращач на товара италианска фирма.

Categories:

 | 

 

 

С писмо до главния прокурор Иван Гешев ТЕЦ „Бобов дол“ декларира намерение да спре горенето на нерегламентирани отпадъци. Това става след проверка, възложена от Върховната административна прокуратура (ВАП) на министъра на околната среда и водите, съобщават от прокуратурата.

Categories:

 | 

 

 

Забранява се горенето на боклук в „ТЕЦ Бобов дол“. Това е решено след извършената с разпореждане на Върховна административна прокуратура от 31 март и заповед на министъра на околната среда и водите от 6 април комплексна проверка от експерти от РИОСВ - Перник, РИОСВ - Враца, РИОСВ - София и РИОСВ - Стара Загора на ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД, съобщиха от екоминистерството.

Categories:

 | 

 

 

Днес на пристанище Варна-запад са били натоварени на кораб и са отпътували за Италия 20 от контейнерите с отпадъци, за които се води досъдебно производство от Районната прокуратура във Варна.

За реекспорта им прокуратурата даде разрешение през февруари тази година. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

 | 

 

 

Чудим се докога хорската простотия и култура ще бъдат на толкова ниско ниво? Ами до тогава, до когато подобни граждани не се превъзпитат и не направят поне малко, за да бъде средата, в която живеем по-чиста и приветлива. Или докато някой не посегне към някакъв вид санкция (парична), за каквато българите сме особено уязвими. Това обаче в Пловдив се оказва доста трудно.

Categories:

 | 

 

 

Отпадъците на магистрала „Струма”, заради които беше задържан собственика на "Феникс Дупница" Кольо Илиев, били смъртоносни. Това обяви самият Илиев пред съда вчера.

След като 3 денонощия беше неуспешно издирван от полицията, накрая Кольо Илиев сам се предаде. Той беше обвинен за пожара под виедукта на магистрала „Струма” през август миналата година. Там бяха струпани огромни количества отпадък от неизяснен произход.

Categories:

 | 

 

 

Гражданско движение "Изправи се. БГ" е изготвило предложения за промени в Закона за управление на отпадъците. Това съобщи за БНР председателят Мая Манолова.

Тя обясни, че сред предложенията е изискването площадките за съхраняване на отпадъци да са разположени в териториите на инсталациите и централите, които ще ги оползотворяват, за да няма площадки за боклук из цялата страна.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби