измамници

 | 

 

 

Измамниците предприемат мащабна атака срещу потребители на Интернет под прикритието на проучване на Световната здравна организация (СЗО). Това съобщава компанията Group-IB , специализирана в предотвратяването на кибератаки.

 

Categories:

 | 

 

 

Актьорът Димитър Рачков се оплака, че наглеци са направили профил с неговото име и крадат от различни хора пари, които се представят за него. Акаунтът е в социалната мрежа Facebook и се подвизава с името Рачков и добавка "политик".

"Моля докладвайте този профил във Фейсбук, който лъже от мое име и се опитва да краде пари от хората. Благодаря!", написа като призив Рачков и подкани всичките си последователи да му помогнат по-бързо да се оправи с хората, които ползват името му и го злепоставят.

Categories:

 | 

 

 

Коронавирусът отстъпва и телефонните измамници се задействаха отново! Изпитаната схема "пари за операция" явно не е остаряла дотолкова, че да бъде забравена от мошениците, и те отново опитват. Само че... този път си намериха майстора, защото мъжът, на когото попаднаха и когото се опитаха да направят муле, не им се върза. Мъжът е от Русе и предупреждавайки всички за измамата, сподели историята си:

 

Categories:

 | 

 

 

Хакери и измамници използват кризата с коронавирус, за да се облагодетелстват благодарение на паниката на наивниците. Пандемията очевидно се е превърнала в подходяща хранителна среда за кибер-престъпниците. Затова внимавайте за измамници и фалшиви обещания, предупреждава австрийският сайт „ое24“. В мрежата се въртят непрекъснато реклами, предлагащи лекарства или витамини за избягване на заразата.

 | 

 

 

Измамница и неин съучастник са установени от служители на РУ - Септември. Преди два дни в полицейското управление дошла 56-годишна жителка на септемврийското село Виноградец.

Притеснена тя съобщила, че непозната жена се е свързала с нея по мобилния и телефон. От отсрещната страна започнали обяснения, че на синът ѝ е направена „черна магия“. Непознатата се представила за много веща в това и заявила, че може да развали магията. В противен случай нещо много лошо щяло да се случи.

Categories:

 | 

 

Варненските полицаи арестуваха трима измамници, предлагали скъпи телефони в социалните мрежи. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Предполага се, че потърпевшите от измамата са над 100. Сигнали за подобни престъпления са получени в София, Бургас и Панагюрище.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби