борба с коронавируса

 | 

 

 

10-годишният Димитър Инджов дари всичките си спестявания за борба с коронавируса, а сумата от 159 лева е предоставена на Александровска болница става ясно от публикация на страницата на лечебното заведение във "Фейсбук".

„Митко също решил да жертва спестяванията си за закупуване на 20 защитни облекла за медиците от инфекциозното отделение и интензивните сектори на болницата, които са най-застрашени от зараза с коронавируса".

Categories:

 | 

 

 

Само за 10 дни Министерството на здравеопазването е събрало дарения от почти 3 млн. лева в кампанията й . Точната сума е 2 917 961 и e събрана от 765 физически лица и фирми. Най-големите дарители в рамките на кампанията, обявена от МЗ, са „Виваком“ и „Юнайтед груп“ с по 900 000 лева. 500 000 лева е превел и депутатът и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, с което той заема и първото място като дарител №1 в благотворителните кампании в страната за събиране на средства и консумативи за битката с коронавируса.

 | 

 

 

Международният валутен фонд (МВФ) e одобрил отпускането на 120,9 милиона долара на Киргизстан в помощ на страната в битката срещу коронавируса, предаде Ройтерс. Това е първият кризисен заем, одобрен от фонда от избухването на епидемията, посочва БТА.

По-рано тази седмица управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева каза, че над 80 страни са поискали от фонда спешна финансова помощ за борба с коронавируса, отбелязва Ройтерс.

 | 

 

 

Един след друг излитат от Подмосковието военни самолети на руските ВКС с помощи за Италия-съгласно вчерашното обещание на Путин към Конти. Излетяха два един след друг. До края на деня ще заминат още 7, т.е. общо 9 транспорти самолети с помощи. В тях пътуват и ОСЕМ лекарски бригади на руски военни лекари..

 | 

 

 

Преди около седмица стана ясно, че Райън Рейнолдс и съпругата му Блейк Лайвли са дарили един милион долара за кухни за бедни в САЩ и Канада, давайки своя принос в борбата с коронавируса. 

И въпреки че дарението им е доста щедро, оказа се, че някои известни личности са дори още по-раздаващи се. Сред тях определено е Риана.

 | 

 

 

Агенция „Митници“ предоставя на Регионалните здравни инспекции и ГД ПБЗН над 158 000 л етилов спирт. Това съобщиха от пресцентъра на агенцията. Разпределението на количествата е извършено на база предоставена информация от Логистично-координационния център към Националния оперативен щаб, съгласно заявените пред него потребности от регионалните здравни инспекции.

Categories:

 | 

 

 

Турският президент Реджеп Ердоган обяви 19-те точки от мерките, които е предприел за подкрепа на хора и бизнес заради загубите, които ще претърпи от новата зараза. Ето ги и тях:

1. Премиите за удържане на данъци и ДДС и SSI, април, май и юни плащания за дребно, търговски център, желязо, стомана, автомобилостроене, логистика-транспорт, кино-театър, настаняване, хранителни напитки, текстилни дрехи и организиране на събития 6. Отлагаме го с месеци.

2. Няма да прилагаме таксата за настаняване до ноември.

 | 

 

 

В най-малко седем европейски страни започват клинични изпитания на четири експериментални форми на лечение на коронавируса, предаде АФП. 

Клиничните изпитания ще се извършват в Белгия, Великобритания, Германия, Испания, Люксембург и Нидерландия, съобщи френският институт по клинични изследвания, уточнява БТА. Общо в изпитанията ще участват 3200 пациенти.

 | 

 

 

В продължение на кампанията си за борба с коронавируса, А1 въведе иновативен начин да ни напомни да си останем по домовете.

Телекомът преименува мрежата си на A1 BG #STAYHOME, което ще бъде видимо на екраните на всички клиенти.

Categories:

 | 

 

 

Самолет от Селскостопанската авиация се включи в битката срещу коронавируса. Пет тона разтвор на специален препарат ще бъдат разпръснати над Карнобат, съобщи БНТ.

Дезинфектантът е безопасен за хора, животни и пчели, а действа само върху вируси. За пръв път се прави такава дезинфекция, тъй като повечето къщи в Карнобат имат дворове, които не могат да бъдат дезинфекцирани бързо и ефикасно от общинските служители.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби