лекари

 | 

 

 

Лекари, работещи в Спешната медицинска помощ, искат затягане на мерките срещу COVID-19 в страната.

 

Опасенията им – броят на заразените се увеличава и натискът върху болниците ще стане сериозен.

Categories:

 | 

 

 

Трима лекари от болница за инфекциозни болести "Виктор Бабеш" в западна румънски град Тимишоара са диагностицирани с COVID-19, въпреки че няколко дни по-рано са били ваксинирани срещу вируса, съобщава в. "Гъндул".

 

Изданието отбелязва, че това не са единствените случаи на заразени след поставяне на първата доза от ваксината.

Кармен Доробъц, бивш мениджър на болницата за инфекциозни болести в североизточния град Яш, също съобщи, че се е заразила с вируса, въпреки че е получила първата доза от ваксината.

 

 | 

 

 

Лекари от УМБАЛ „Св. Анна"- София АД спасиха от ампутация цялата ръка на жена, пострадала в катастрофа на магистрала "Тракия" в началото на седмицата, съобщиха от болницата.

 

Жената е на 34 г. Тя е приета в понеделник късния следобед в спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна"- София АД с тежко счупване на раменна кост, тежка открита конквасация на лява предмишница (б.р. буквално преведено - смачкана), с костен и мекотъканен дефект. При травмата са засегнати и магистрални съдове, вследствие на което има и тежка кръвозагуба.

Categories:

 | 

 

 

Лекарите в България и Румъния от години масово бягат на Запад. Сегашната пандемия от коронавирус разкри ужасяващите последици от това - болниците изпитват остър недостиг на персонал, се казва в репортаж на "Тагесшау".

 

Болниците в двете балкански страни са в криза от години, но сега, покрай взрива на заразени с коронавирус, се опасяват от истинска катастрофа.

 

Лекарите са заминали за западните държави-членки на ЕС и най-вече интензивните отделения изпитват остър недостиг на квалифициран персонал.

 

Categories:

 | 

 

 

Появи се информация, че български лекари са открили хапче, което помага в борбата с коронавируса. Според кардиолога проф. Иво Петров тя обаче не е коректна.

„Наблюдавам, че на всеки 20 дни се появява хапче-чудо и вече има огромен набор. Това е така, защото залогът е голям и на много им се иска да го създадат. В тези месеци стана ясно, че химико-фармацевтичната индустрия не е напреднала много от гледна точка на лечение на вирусните заболявания”, обясни той.

 | 

 

 

Засега Спешното отделение в Силистра ще продължи да работи, заяви д-р Даниела Костадинова, директор на болницата в областния град. Една от причините е, че подалите колективна оставка 9 лекари имат 15-дневно предизвестие, което трябва да бъде отработено. В същото време д-р Костадинова продължава преговорите с тях, въпреки че на този етап са непреклонни. Основният им трудов договор е с отделенията, където специализират, но отказват да дават дежурства в Спешното.

 

Categories:

 | 

 

 

16 от 20-те лекари в болницата в Карлово подадоха оставка заради открития преди два дни спешен кабинет, предаде БГНЕС. Според медиците от кабинета няма нужда. Те са на мнение, че с него дори ще се затрудни медицинският персонал и няма да доведе до по-добро обслужване на пациентите, които и сега се обслужват от ЦСМП в града.

 

"Не знаем мотивите, на нас никой не ни е поискал мнението дали този кабинет е нужен или не", заяви д-р Дориана Маринова, която оглавява лекарската колегия в Карлово.

 

Categories:

 | 

 

 

Русенски лекари спасиха живота на 15-годишно момиче, което 76 дни е било в кома и на апаратна вентилация след задушаване.

Цялото семейство на момичето бе обгазено в дома им, като при инцидента почина 8-годишната му сестричка. Останалите трима членове на семействоо бяха откарани в кома в една от русенските болници, съобщи Нова.

Categories:

 | 

 

 

Италиански и испански лекари откриха нов симптом на коронавирусна инфекция. Всеки пети пациент със COVID-19 развива обрив по краката.

Според американския доцент по дерматология в Калифорнийския университет Ранди Джейкъбс много хора се чудят дали COVID-19 засяга кожата и отговорът е да.

Обривът е подобен на този, който се появява при морбили и едра шарка. Зачервяването се наблюдава най-вече в областта на пръстите на краката и постепенно заздравява, като не оставя никакви следи, пише Metro, цитирани от 168 часа.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби