детски градини

 | 

 

 

Община Пловдив намалява таксите за децата от подготвителните групи в детските градини, съобщиха от пресцентъра й.

 

Без заплащане на такса остават всички 1279 деца от подготвителните групи за 5 и 6-годишни, които до момента са ползвали някаква преференция за намаляване на таксите.

Става въпрос за осиновени деца или такива, настанени в приемно семейство, ползващи социални услуги, чиито родители са студенти, с един родител или починал такъв, многодетни семейства, две деца от 1 семейство, които посещават детско заведение и други.

Categories:

 | 

 

 

Детските градини и яслите отварят вратите си за най-малките от 4-ти януари догодина, съобщи образователният министър Красимир Вълчев.

От тази дата отварят врати и училищата, но само за учениците от първи до четвърти клас.

Мотивите му са:

„Децата в по-малка възраст боледуват по-леко и са в по-малка степен преносители на заразата Електронната форма не е подходяща за най-малките, защото това не е ефективно при тях. Ще се спазват всички противоепидемични мерки”, обеща той.

Categories:

 | 

 

 

Здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви, че е рано да се говори за разхлабване на мерките. Решението предстои да бъде взето.

 

"Четвъртък –петък ще направим последен анализ и предстои да бъде взето решение дали да бъдат разхлабвани мерки, ако изобщо бъдат. Като министър на здравеопазването аз ще настоявам мерките да останат такива, каквито са до момента, тъй като всеки един човешки живот за мен е важен", посочи той.

Categories:

 | 

 

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи добра новина за детските градини. В столицата е започнал строежът на нови 14 градини.

 

Ето какво написа на стената си тя:

 

 

 

В момента строим 14 нови сгради на детски градини на територията на Столична община. Една от тях е нова сграда на детската градина във Владая за 3 групи, с физкултурен салон, нови площадки и топла връзка със старата сграда.

 

Categories:

 | 

 

 

Социалното министерство обяви наинтернет страницата си какво ще правят родителите, ако затворят забавачките и школата в страната заради евентуален скок на заразените от COVID-19.

Така, при обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка и затваряне на училища и детски градини родителите с дете до 14 г. могат да получат до 610 лв. помощ докато са у дома.

 

Categories:

 | 

 

 

Да отпадне таксата за детските градини за всички приети към момента деца, предлагат от ВМРО. Идеята е била обсъдена на Коалиционен съвет, каза депутатът Юлиан Ангелов.

 

Друго предложение, което се дискутира, е родителите на неприетите в градини да получават финансиране под някаква форма, за да могат да запишат децата си в частни детски заведения, съобщи Нова.

 

Categories:

 | 

 

 

Пловдивските детски градини остават без пясъчници. Тази забрана е наложена от Областния медицински щаб в града под тепетата заради мерките за безопасност в извънредната ситуация. Вече е издадено предписание от Регионалната здравна инспекция да бъдат премахнати всички пясъчници за игра.

 

Categories:

 | 

 

 

От днес със заповед на министъра на здравеопазването детските градини и ясли са отворени. Което не значи, че всичките детски заведения в страната ще заработят - съответните общини трябва да вземат решение - от днес до 1 юни, кога ще отворят детските градини и яслите. В същото време заради комплицираната ситуация с коронавируса министърът на образованието и науката Красимир Вълчев апелира към родителите, ако могат, да оставят децата си вкъщи.

 

Categories:

 | 

 

 

Отварянето на детските градини не означава, че епидемията е преминала.

 

Неслучайно с министъра на образованието Красимир Вълчев сме написали 9 страници мерки, които да се спазват в тях.

 

Това заяви здравният министър Кирил Ананиев.

 

Още в първия ден, в който децата отидат в заведението им, температурата им ще бъде измерена с електронен термометър. Живачният е забранен, посочи още той, като уточни, че вчера е станала грешка.

 

Categories:

 | 

 

 

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще дадат съвместна пресконференция, посветена на темата за подновяването на работата на детските градини, съобщи пресцентърът на правителството.

 

Събитието ще се състои днес, 19 май, от 11.00 часа в Министерския съвет.

 

До дни трябва да стане ясно кога ще отворят детските градини и за колко деца ще има място в тях.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби