БГ Тол

 | 

 

 

От 05.00 ч. на 1 март пътните превозни средства над 3,5 т ще плащат тол такса за ползване на 3115 км пътища. От тях 803 км са автомагистрали и 2 312 км - първокласни пътища, съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

За масовия тежкотоварен превоз - камионите от 3,5 т до 12 т, тарифите са между 3 и 7 стотинки на километър, а за автобусите - от 1 до 4 стотинки на километър.

Categories:

 | 

 

 

Камерите на тол системата, които се намират на републикански пътища в населените места, не се използват за контрол и правоприлагане за платени е-винетки или тол такси. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

От АПИ поясняват, че тези камери имат допълнителни функции - данните от тях служат за подпомагане на борбата със сивия сектор в транспортната дейност, както и за мониторинг на трафика. Камерите наблюдавали и движението на тежкотоварните превозни средства по отношение на пътната безопасност.

Categories:

 | 

 

 

Колите, които пътуват по Северната скоростна тангента на София, по пътя за Банкя и по Самоковско шосе за Панчарево, както и до Нови Искър и Банкя, няма да плащат електронни винетки. След година и половина преговори Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и Столична община са се разбрали за маршрутите, които остават без таксуване, твърдят от кметството на Йорданка Фандъкова.

Categories:

 | 

 

 

690 са превозните средства, които електронната система за събиране на пътни такси е установила, че се движат по републиканската пътна мрежа без е-винетка. Данните са към 17 ч. в понеделник. За същото време 59 превозни средства са спрени от мобилните екипи на толконтрола и са платили компенсаторна такса, за да избегнат по-високите глоби.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби