извънредни мерки

 | 

 

 

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов издаде нова заповед, която разпорежда бъдещите предпазни мерки, за да бъде сведен до минимум рискът от заразяване с коронавирус в по-дългосрочен план.

Categories:

 | 

 

 

Прекалено бързото отхлабване на противоепидемиологичните мерки може да доведе до появата на нова вълна от заболели и починали, което на свой ред би обезсмислило стриктното спазване на ограничения от гражданите до този момент.

Такава позиция изрази министър-председателят Бойко Борисов, който участва днес във видеоконферентна Среща на върха на Европейската народна партия.

Categories:

 | 

 

 

Външният ни министър Екатерина Захариева коментира възможната отмяна на ограниченията, въведени заради пандемията.

„Държавите са на различен етап от кризата – някои са много по-засегнати от други. Много е важно поетапното разхлабване на мерките да бъде основано на научни данни, за да не се получи обратният ефект", съобщи Нова.

„Това е асиметрична криза. Засяга не само здравето. Вижте колко последици има. Надяваме се излизането от нея да бъде доста по-координирано", поясни Захариева.

Categories:

 | 

 

 

Искам специално да благодаря на колегите от МВР за работата им по време на извънредно положение. Министър Маринов предложи по 650 лева награда за полицаите на първа линия, каза министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът нареди от днес да се започне изплащането им.

"С четири милиарда и половина ще помогнем на българската икономика", това заяви финансовият министър Владислав Горанов на извънреден брифинг в Министерския съвет.

Горанов представи нови варианти за помощ на бизнеса. Целта - преодоляване на икономическата криза. 

Categories:

 | 

 

 

Редица държави в Европа от днес ще започнат да облекчават някои от ограничителните мерки, които наложиха срещу разпространението на коронавируса.

След като миналата седмица властите в Германия обявиха, че епидемията в страната е овладяна, от днес малките магазини имат право отново да отворят врати. Става въпрос за търговски площи до 800 кв. метра. Училищата обаче остават затворени до 4 май. Ще остане в действие и забраната за събиране на повече от двама души на обществени места, съобщава БНР.

 | 

 

 

Мерките за социално (или физическо според друга терминология) дистанциране заради коронавируса може да се наложи да продължат чак до 2022 година, това мнение на експерти цитира лондонският „Гардиън“.

 | 

 

 

Бързо производство за извършено престъпление по чл 355 ал 2 от НК е започнато срещу 49-годишен мъж, който е нарушил въведените противоепидемични мерки.

На 14 април в кафе аперитив на улица "Тодор Александров", стопанисвано от мъжа е установена група от 10 лица, консумиращи алкохол по време на обявено извънредно положение.

Categories:

 | 

 

 

Извънредните мерки у нас може да продължат три месеца. За такъв сценарий се готвят от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

По думите на председателя на браншовия съюз Мариана Кукушева това не трябва да създава паника, тъй като България е една от държавите, които може да задоволи цялата нужда от основни храни и напитки в страната, съобщи Бтв.

Categories:

 | 

 

 

Кметът на Бургас Димитър Николов приложи крути мерки срещу коронавируса и направи регионално извънредно положение. Градоначалникът буквално затвори границите на града си, след като отмени всички командировки на на служителите си до София и препоръча и на държавните и частни фирми да ограничат пътуванията до столицата. 

"Считаме София за рискова дестинация", обяви Николов заради регистрираните в столицата случаяи на зараза.

Categories:

 | 

 

 

В спешно изявление пред американската нация в сряда вечерта президентът Доналд Тръмп обяви, че забранява всякакво пътуване на лица и товари от Европа към САЩ. Драконовските мерки ще се прилагат от петък в полунощ. Решението на Лидера на свободния свят идва в отговор на обявяването на световна пандемия от коронавирус от СЗО.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби