влак

 | 

 

 

Осигурено е финансирането за изграждане на жп връзката между гара Владимир Павлов в Бургас и летището на града.

Трасето е част от проекта за железопътен път между Бургас и курорта „Слънчев бряг“. На този етап обаче влак ще стига само до летището в квартал „Сарафово“. Съгласно графика за изпълнение на проекта се очаква в рамките на 2023 г. дейностите да бъдат изпълнени и разплатени. 

Categories:

 | 

 

 

Влак е блъснал автомобил на жп прелез във врачанското село Зверино.

 

Водачът на "Фолксваген Поло" не спрял на спуснатата бариера и бързият влак от Видин за София ударил колата в задната част, като я смачкал.

По чудо двамата возещи се в колата не са пострадали, съобщиха от МВР.

 

Categories:

 | 

 

 

Снимка на претъпкан с правостоящи пътници вагон по натоварената линия София-Своге, предизвика гневни реакции.

 

Вижда се, че хората са залепени един в друг, без възможност за спазване на елементарна дистанция. Освен това ясно се вижда, че поне половината от пътниците не носят маски.

 

"Ако изпуснете игла, тя няма къде да падне. Ужасно е и е много студено, а става дума за първа класа", разказват пътници.

 

Categories:

 | 

 

 

Тракторист е настанен в реанимацията на варненска болница с опасност за живота след инцидент, при който локомотив помете трактора му, при преминаване през жп-прелез в село Генерал Киселово, община Вълчи дол.

Според официалната информация от полицията във Варна, сигналът за инцидента е получен в сряда около 11,40 часа по обед. По първоначални данни 62-годишният водач на селскостопанската машина е преминал през прелеза на забранен сигнал на семафора, при което тракторът бил пометен от преминаващ локомотив.

Categories:

 | 

 

 

Локомотивът на бързия влак № 2612 от Варна за София преди пристигане в гара Синдел разпределителна около 11:05 ч. удря кофа на багер, който се намира на нерегламентирано разстояние от железния път, нарушаващо габарита на влака.

 

От удара са нанесени материални щети по локомотива и първия вагон на композицията.

 

Categories:

 | 

 

 

Влак помете кола на охраняем прелез близо до Разград, между селата Янково и Ясеновец. Инцидентът е станал около 22.00 ч. в неделя, а композицията е пътувала от Варна. От силата на удара автомобилът се е преобърнал. В колата са пътували брат и сестра. Момчето е загинало, а момичето е в кома, съобщи Нова.

Според машиниста шофьорът не се е съобразил със сигнализацията. Той е опитал да спре влака, но не е успял.

Categories:

 | 

 

 

Влак помете кола на охраняем прелез близо до Разград, между селата Янково и Ясеновец.

Инцидентът е станал около 22.00 ч. в неделя, а композицията е пътувала от Варна, съобщи МВР.

Двама души са в тежко състояние, настанени са в разградската болница.

Според машиниста шофьорът не се е събразил със сигнализацията. Той е опитал да спре влака, но не е успял.

Categories:

 | 

 

 

Велосипедист е загинал на място след като е бил ударен от влак докато пресичал железопътните линии в околностите на гарата в Ямбол, съобщи говорителят на ОД на МВР Татяна Павлова. Мъжът на 65 години е направил опит да премине през релсите, въпреки близкия подлез, който наскоро бе почистен и осветен.

 

Categories:

 | 

 

 

Много повече пътници се допускат в мотрисите, отколкото са местата, и така физическата дистанция между хората изобщо липсва. Когато питат защо се случва това, отговорът е, че има повредени локомотиви и се налага да се сливат маршрути. Сигналите са за различни влакове в страната, но най-много от тях идват от пътниците на влака София - Мездра.

 

Според пътници практиката да се качват повече пътници от обявените места е редовна. Те са на мнение, че не се спазват абсолютно никакви мерки. Все пак кондукторите носят маски, съобщи Нова.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби