строги мерки

 | 

 

 

Десетте дни на по-строги мерки са едно добро начало за ограничаване на заболяваемостта, но не съм убедена, че те ще са достатъчни. Това каза вирусологът проф. Ива Христова, заместник-директор на Националния център за заразни и паразитни болести.

Очакванията са да задържим нивата, които имаме, да не преминават над 4 000 и това да даде глътка въздух на болниците - известно намаляване на потока болни към тях и по възможност да се задържи тази тенденция, за да слезем на 3 000 заболели на ден, обясни проф. Христова.

 | 

 

 

През днешния ден се очаква трафикът към София да се увеличи. По данни на полицията опашката от чакащи автомобили на АМ "Тракия" към момента е над 1 км, информира Bulgaria ON AIR.

Много от тези, които напуснаха града преди празниците, може и да не успеят да се приберат. Всички, които ще се опитат да влязат днес в столицата, ще бъдат щателно проверявани от МВР. При нередности в декларациите ще има санкции.

Categories:

 | 

 

 

"Темата е изключително деликатна и единствената причина е да се отлага затягането на мерките, е за да не ескалира напрежението в тази част на града". Това заяви обласният управител Дани Каназирева ясно на извънредно заседание на местния Кризисен щаб за проблемите в „Столипиново“.

Categories:

 | 

 

 

Националният осигурителен институт /НОИ/ предприема строги мерки срещу разпространението на коронавируса. В офисите на осигурителния институт няма да се допускат хора с прояви на остри заразни заболявания. Това ще се установява с термокамери, които измерват бързо телесната температура, съобщават от институцията.

Categories:

 | 

 

 

Испанската полиция изкара дронове, за да предупреждава хората да се приберат и да напуснат места като паркове и спортни площадки, които са закрити за събирания. От неделя над 500 дрона кръжат в небето на 30-те най-големи градове, засегнати от коронавируса.

 | 

 

 

Чешкото правителство затвори повечето магазини, ресторанти и кръчми в опит да овладее разпространението на новия коронавируса, предава AFP.

Мярката, която ще е в сила до 24 март, не засяга магазини, продаващи храни и електроника, аптеки и бензиностанции.

 | 

 

 

Безпрецедентни мерки за спиране на разпространението на коронавируса ще бъдат въведени в цяла Италия тази сутрин и ще останат в сила до 3 април, предадоха световните агенции. Премиерът Джузепе Конте подписа съответен указ, с който обхватът на действие на мерките, първоначално наложени в неделя в най-тежко засегнатите области в Северна Италия, където живеят около 16 милиона души, се разпростря цялата страна с население от 60 милиона човека, включително островите Сицилия и Сардиния, предава БТА.

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби