глоби

 | 

 

 

От петък служителите на МВР окончателно ще преустановят практиката за взимане на книжката и спиране на автомобила от движение на водачи с неплатени глоби. Това става ясно, след като решението на Конституционния съд (КС), с което промените в Закона за движение по пътищата, регламентиращи това, бяха обявени за противоконституционни, бе публикувано в "Държавен вестник", пише legalworld.bg.

Categories:

 | 

 

 

От 50 до 500 лв. ще плащат шофьорите на димящи автомобилите, които нарушат забраните за движение в определени градски зони в дни с мръсен въздух.

 

За колите на фирми наказанието ще е от 200 до 1000 лв. Такива санкции са предложени с поправки на Закона за чистотата на атмосферния въздух, внесени от депутати от ГЕРБ.

 

 

 

От 12 юли тази година във всички пунктове за Годишен технически преглед (ГТП) започват да лепят нов екостикер с чип на всеки автомобил с тегло до 3,5 тона.

Categories:

 | 

 

 

На ГКПП "Кулата - Промахон" и ГКПП "Илинден - Ексохи" вече не се връчват фишове, предупреждения за глоби и не се събират невнесени глоби за нарушения по пътищата след решението на Върховния административен съд, съобщиха от МВР.

То се отнася само за тези два пункта, тъй като делото е образувано по частна жалба, която е внесена от глобен шофьор именно на тези два пункта.

 

Така на практика на останалите шест ГКПП връчване на фишовете на неизрядните шофьори остава в сила.

Categories:

 | 

 

 

Нова измамна схема с глоби за пътни нарушения в Белгия и други европейски страни е пусната в оборот.

 

"Получих въпросното известие в писмо. На плика обаче липсва клеймо, адрес на изпращача и дата. Веднага разбрах, че е вид измама, защото от месеци заради пандемията и различните изисквания за карантина не съм напускал страната", разказва пред "Труд" потърпевш мъж от Велико Търново, който заяви, че ще съобщи за случая и на полицията.

 

Categories:

 | 

 

 

Жестоки глоби ще бъдат налагани за водачи и собственици на камиони, които замърсяват пътищата.

 

Служители на ДАИ и на Столичен инспекторат тръгват на хайка и ще налагат санкции, заради непочистени гуми и ходова част или при превозване на непокрит с чергило товар.

 

Инспекторите ще дебнат за нарушители на оживени булеварди, край строителни обекти и на обходни маршрути.

 

Categories:

 | 

 

 

Гражданите вече ще могат да договарят по-ниски глоби с КАТ, НАП и други контролни институции при първо нарушение и когато не са извършили престъпление.

 

Това решиха депутатите, които по-рано днес приеха на първо четене промени в Закона за административните нарушения и наказание.

 

В него бе записано, че гражданите, получили наказателни постановления за нарушения, ще могат да сключват споразумения с институциите, които ги издават и да договарят по-ниски глоби.

 

Categories:

 | 

 

 

Над 35 000 акта повече са издадени на шофьори нарушители през юли и август тази години в сравнение със същите два месеца на 2019 г.

Данните са от 1 до 24 август за общо 127 000 акта, фиша и електронни фиша, което е с 12 000 повече спрямо миналата година, отчетоха от "Пътна полиция".

Всеки уикенд през последните месеци от КАТ организират акции, за които предупреждават в медиите. И в момента тече такава – тя ще приключи на 2 септември.

Categories:

 | 

 

 

Има ли опасност германците да бъдат наказвани за твърде чести и ненужни посещения при лекаря? Имайки предвид ситуацията в страната - да!

Реалността е, че приемните отделения в германските клиники са пренаселени и лекарите са преуморени. Средно всеки германец посещава лекар повече от осем пъти в годината. Например, шведите отиват при лекаря средно по-малко от три пъти годишно.

 | 

 

 

Общо 42 358 електронни фиша връчиха полицаите на ГКПП-тата в страната от началото на юни тази година, когато започнаха проверките за неплатените им задължения.

Тяхната обща стойност, която се очаква да влезе в държавната хазна, възлиза на 5 923 337 лв., стана ясно от справка на Пътна полиция за "Монитор".

Categories:

 | 

 

 

Нарушителите да сключват споразумения с наказващия орган за по-ниски глоби. Санкции въобще да не се налагат при маловажни нарушения, а извършителите им да се разминават само с писмени предупреждения. Това предвиждат поправки в Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН), които Министерският съвет внесе днес в парламента.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби