кръв

 | 

 

 

Окървавен мъж лежи безжизнено на улица „Цвета Кръстенякова“ във Враца. Случайни минувачи, натъкнали се на гледката, незабавно са подали сигнал за пострадал човек и на мястото долетели линейка и патрул на полицията.

Спешните медици бързо установили, че става въпрос за мъртвопиян млад мъж, който вероятно е падал многократно в опит да стигне до дома си.

Categories:

 | 

 

 

Подобрява се състоянието на тригодишно момченце от Велингард, което беше прието на 20 юли вечерта  в МБАЛ-Пазарджик в изключително тежко състояние с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота.

Лечението му продължава в Интензивния сектор на Второ педиатрично  отделение. Предстои му кръвопреливане заради тежката кръвозагуба от получените  травми. Продължението на лечението му ще зависи от неговото състояние.

Categories:

 | 

 

 

Черен пазар, на който можете да получите кръвната плазма на пациенти с COVID-19, беше открит в Пакистан. Цените там варират от 950 до 3,5 хиляди паунда. За това съобщи The Guardian.

 

Отбелязва се, че заразените с коронавирус са готови да платят такава цена, защото в страната смятат, че кръвта на тези, които са били лекувани от коронавирус, е чудодейно лекарство, което може да спаси пациентите с COVID-19, тъй като съдържа антитела към вируса.

 

 | 

 

 

Чудели ли сте се защо при изледвания ви взимат кръв от безименния пръст?

 

Кръвният тест се счита за един от най-важните при изследвания. Сега в повечето болници и клиники кръвта се взема от вена, но в някои случаи вземането на материал от пръста е достатъчно. 

 

 | 

 

 

Спешно се търси кръв за 29-годишната бременна жена, която скочи от четвъртия етаж на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. За това алармира майката на пациентката – Петранка Спасова.

 

 „Нужна е много кръв. Без значение от кръвната група. Непрекъснато я кръвопреливат. Не са ни казали точното количество, което е необходимо“, заяви пред „Борба“ жената.

 

Categories:

 | 

 

 

Полицията в Сандански работи по версия убийство за смъртта на 29-годишния мъж, за когото съобщихме по-рано. Той е приет в болницата тази нощ около 2.00 часа с прорезна рана на крака. С него е имало още двама мъже. Починалият се казва Иван и е от ромски произход, разбра Glas.bg. Бил е облечен в дамски дрехи и с грим.

Полицията работи по версия, че е извикан на адрес, като вследствие на сборичкване се е нарязал на душ кабина. По-рано изтече информация, че мъжът е починал вследствие на кръвозагуба, след като е бил ранен с нож в краката.

Categories:

 | 

 

 

Хакери и измамници използват кризата с коронавирус, за да се облагодетелстват благодарение на паниката на наивниците. Пандемията очевидно се е превърнала в подходяща хранителна среда за кибер-престъпниците. Затова внимавайте за измамници и фалшиви обещания, предупреждава австрийският сайт „ое24“. В мрежата се въртят непрекъснато реклами, предлагащи лекарства или витамини за избягване на заразата.

 | 

 

 

Софийска районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност и задържала за 72 часа осем души, участници в нерегламентирана търговия с кръв и кръвни съставки, съобщиха от държавното обвинение.

Софийска районна прокуратура е образувала досъдебно производство за отправени заплахи срещу жена, нуждаеща се от кръводаряване за свой близък. В репортаж на национална телевизия, излъчен на 30.03. 2020 г., са били изнесени данни за действия на непознати лица в района Националния кръвен център.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби