антитела

 | 

 

 

Швейцарската мултинационална здравна компания F. Hoffmann-La Roche AG обяви в понеделник, че коктейлът от антителата казиривимаб (casirivimab) и имдевимаб (imdevimab), разработен съвместно с Regeneron Pharmaceuticals - REGN-COV2, намалява риска от симптоматични инфекции на Covid-19 с 81% спред хората в домакинства, където някой от членовете се е заразил, съобщава Ройтерс.

 

 | 

 

 

Учените казват, че антителата срещу коронавирусната инфекция невинаги предпазват човешкото тяло от болести. В някои случаи, според статия в списание Nature, „борците“ с коронавирус могат да отслабят антивирусната защита. В интервю за kp.ru Николай Крючков, имунолог и генерален директор на компания за изследователски договор, каза, че това може да е вродена характеристика на имунната система на някои хора.

 | 

 

 

Все още няма достатъчно изследвания, които да докажат дали бебета, родени с антитела срещу COVID-19 имат траен имунитет. Това обясни пред БНТ неонатологът д-р Радка Масларска, която е началник на неонатологията в "Токуда".

 

Припомняме случая на 28-годишна жена от Пазарджик, която се е заразила с вируса в последните три месеца от бременноста, а при новороденото бяха открити антитела.

Д-р Масларска разкри какъв е шансът бебе да се роди с антитела срещу COVID-19.

 

 | 

 

 

Учени от международна изследователска група откриха и модифицираха нови фрагменти от антитела срещу коронавирусна инфекция - така наречените "нанотела". Това се съобщава в статия, публикувана в списание Science.

 

"Нанотелата" са по-малки от класическите антитела, поради което те по-добре проникват в тъканта и могат да бъдат произведени в големи количества.

 

 

 

 | 

 

 

Всички пет бебета, родени от жени с Ковид-19 по време на изследване в Сингапур, имат антитела срещу причиняващия заболяването коронавирус, предаде Ройтерс.

За изследователите засега остава неясно какво ниво на защита осигуряват наличните антитела, предава  24 часа.

 Проучването е обхванало 16 жени. Повечето участнички са били с леки форми на заболяването. По-остри реакции са настъпили при по-възрастните жени с по-висок индекс на телесната маса - тенденция, която се наблюдава и сред общото население.

 | 

 

 

Трима души от екипажа на риболовен кораб от Сиатъл, които са имали антитела, способни да неутрализират новия коронавирус, не са били инфектирани повторно от COVID-19, заразил повечето от хората на борда на плавателния съд, пише Франс прес.

Въпросните хора са изследвани от учени от Университета във Вашингтон и от онкологичния център "Хътчинсън" в Сиатъл.

 | 

 

 

Ново откритие показва кога антителата са най-ефективни срещу COVID-19. Учени от Колумбийския университет в Ню Йорк създадоха смес от антитела, които могат да помогнат за неутрализиране на коронавируса SARS-CoV-2. Това съобщава „Медикал Експрес“.

 

Изследователският екип установил, че пациентите с тежка форма на COVID-19 произвеждат най-интензивно антитела, които могат да потиснат вируса. Според един от авторите на изследването, Дейвид Хо, имунната система на такива пациенти реагира по-силно на инфекцията.

 | 

 

 

Черен пазар, на който можете да получите кръвната плазма на пациенти с COVID-19, беше открит в Пакистан. Цените там варират от 950 до 3,5 хиляди паунда. За това съобщи The Guardian.

 

Отбелязва се, че заразените с коронавирус са готови да платят такава цена, защото в страната смятат, че кръвта на тези, които са били лекувани от коронавирус, е чудодейно лекарство, което може да спаси пациентите с COVID-19, тъй като съдържа антитела към вируса.

 

 | 

 

 

Китайски учени проведоха изследване сред пациенти със симптоми и заразени с COVID-19 без симптоми на болестта. Те установяват, че нивото на антитела при пациенти, възстановили се от COVID-19, рязко спада два до три месеца след отшумяване на инфекцията. 

 

Тяхното откритие повдига въпроса за продължителността на имунитета срещу новия коронавирус, според „Натюр Медисин“.

 

 | 

 

 

Мадона е готова да пътува по време на пандемията. Звездата съобщи в Instagram профила си, че в организма ѝ са открити антитела срещу коронавируса.

"Тези дни направих тест и разбрах, че имам антитела, затова утре тръгвам на дълго пътешествие с кола, ще отворя прозореца и ще поема въздух, пропит с COVID-19", заяви 61-годишната изпълнителка.

В същия пост тя разсъждава за човешката природа. 

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби