Здравният министър

 | 

 

 

Когато достигнем 65% имунизирани лица, тогава ще свалим маските. Тогава ще се прегръщаме, ще се целуваме, ще си ходим на гости. Ако вървим с този темп, това ще стане в края на август. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в Пловдив.

В момента ваксинираните са достигнали между 35-40%.

Що се отнася до ограничението за 15 гости на сватбите, министърът разясни, че става дума за техническа грешка.

 | 

 

 

Ще се стигне ли до бързо затваряне на заведенията след отварянето им на 1-ви март заради ръста на броя на заразените?

 

"Следим всяко едно число. Тогава когато преценим, че има нарастваща заболеваемостта, която не може да бъде контролирана или нарастваща смъртност, каквато в момента нямаме – напротив има спад, тогава може да коментираме затваряне", заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинга.

Ангелов обясни и защо е предприето разхлабването на мерките въпреки ръста на заразените.

 

Categories:

 | 

 

 

От утре, 15 февруари, се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия за всички ученици от пети до дванадесети клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището.

Това нарежда в своя заповед министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Categories:

 | 

 

 

От утре сме създали логистиката за започване на ваксинацията и с ваксината на "Модерна" в България. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, при посрещането на първата партида.

 

"Току-що получихме първата доставка на втората ваксина в България, ваксинатана "Модерна". Тя в момента се позиционира в хладилник, който държи температурен режим от минус 20 градуса. От утре сме създали логистиката за започване на ваксинацията и с ваксината на "Модерна" в България", обяви министърът.

 

Categories:

 | 

 

 

Здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви, че е рано да се говори за разхлабване на мерките. Решението предстои да бъде взето.

 

"Четвъртък –петък ще направим последен анализ и предстои да бъде взето решение дали да бъдат разхлабвани мерки, ако изобщо бъдат. Като министър на здравеопазването аз ще настоявам мерките да останат такива, каквито са до момента, тъй като всеки един човешки живот за мен е важен", посочи той.

Categories:

 | 

 

 

Самолекуването и големият брой придружаващи заболявания са сред причините за високата смъртност у нас, коментира здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинга на Националния оперативен щаб.

 

Той коментира и случаи, които са "нелицеприятни" по думите му, а причината за смъртта им била именно късно потърсената лекарска помощ.

"Няма да толерирам лошо отношение към пациентите, това е недопустимо и ще има санкционирани", коментира Ангелов покъртителната снимка на починал човек на болнични стълби във Варна, завит в чаршаф.

Categories:

 | 

 

 

Здравният министър Костадин Ангелов настоя, че към този момент няма решение за отваряне на детските градини и ясли на територията на страната.

 

"Не се готвим да отворим детските градини, данните, които представяме, не ни водят в тази посока. Остават още 4 дни от седмицата. Ние ще го вземем или няма да го вземем", посочи той по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб в Министерския съвет.

Categories:

 | 

 

 

Министърът на здравеопазването по предложение на главния държавен здравен инспектор може със заповед да разпореди задължителна изолация на лица, болни от и заразоносители на заразни болести, както и задължителна карантина на контактните с тях лица, въз основа на извършена оценка на съществуващия епидемичен риск от разпространението на съответната заразна болест. Това приеха окончателно депутатите с промените в Закона за здравето.

 

Categories:

 | 

 

 

Целта е да се намалят ресурсите, за да се използват в лечението на пациенти с коронавирус. Не са забранени онкологичните операции, както и тези по спешност. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов пред БНТ по повод ограничаването на плановите операции в ситуация на COVID.

 

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби