МАСКИ

 | 

 

 

Когато достигнем 65% имунизирани лица, тогава ще свалим маските. Тогава ще се прегръщаме, ще се целуваме, ще си ходим на гости. Ако вървим с този темп, това ще стане в края на август. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в Пловдив.

В момента ваксинираните са достигнали между 35-40%.

Що се отнася до ограничението за 15 гости на сватбите, министърът разясни, че става дума за техническа грешка.

 | 

 

 

Днес се навършва точно една година от обявяването на извънредно положение заради коронавируса. Ето какви мерки взеха властите досега и какъв резултат дадоха те:

Решението за локдаун (тогава се наричаше просто затваряне) беше взето при едва 23-ма заразени с COVID-19. Това се случи само пет дни, след като бяха регистрирани първите двама заразените в България.

За пръв път в бяха затворени едновременно ресторанти, ясли, детски градини, училища, търговски центрове и фитнеси в цялата страна.

Categories:

 | 

 

 

Маски по време на семейните събирания по Коледа и Нова година в Европа! Това препоръча Световната здравна организация заради повишен риск от нов ръст на заразяванията с COVID-19 в началото на 2021 г.

 

Европейският клон на СЗО предупреди за висок риск от повсеместно разпространение на пандемията в комюнике, в което се изтъква, че е наложително носенето на предпазни маски и социално дистанциране.

Categories:

 | 

 

 

Маски и шлемове без реална защита заливат пазара, показват проверките на контролните органи. Тест в лаборатория, показва всъщност доколко ни пазят предпазните средства.

 

С ръста на случаите на заразени с коронавирус, предпазните средства менте стават все повече. Най-често проверяващите се натъкват на маски и шлемове без задължителна маркировка, разминаване между реалната и обявената степен на защита, както и липса на каквато и да е информация за производителя. А огромна част от фалшивите продукти се предлагат в интернет.

 

 | 

 

 

Маските могат да станат задължителни в час. Това стана ясно по време на онлайн награждаване на "Отличниците на България". Когато изтече срокът на онлайн обучението за гимназистите, от образователното министерство ще издадат препоръка защитните маски за лице да се носят и по време на час. Целта е рискът от разпространение на коронавирус в училище да се сведе до минимум. Оказва се, че между отделните класове има смесване на ученици и е невъзможно да се избегнат контактите.

 

Categories:

 | 

 

 

Здравният министър издаде заповедта за носенето на маски на открито. Тя влиза в сила от днес, 22 септември.

 

В нея изрично е казано, че маската задължително трябва да покрива носа и устата.

При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м. гражданите трябва да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.).

 

Изключения се правят при:

 

- клиентите в местата за хранене и в питейните заведения;

 

 | 

 

 

Ще препоръчам на Националния оперативен щаб маски да се носят в офисите, за да се предпазят работните колективи. Ако хората, спазваха мерките и носеха маски, болните щяха да са наполовина по-малко, настоя пред bTV директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

 

Categories:

 | 

 

 

Маските - поредното нещо, което раздели обществото ни. Или по-скоро родителите. Някои от тях - като този баща от Бургас, са решени на всичко, дори да спрат децата си от училище, но да не допускат те да носят тези "намордници".

Предлагаме ви разказа на бащата, който той е споделил в една от групите във Facebook, с незначителна редакторска намеса.

Краен ли е таткото, или мислите като него?

Categories:

 | 

 

 

"Децата под 5-годишна възраст не трябва да носят маски. Те не могат да ги пазят чисти, не ги носят правилно, пипат ги постоянно. Освен това въглеродният диоксид, който издишват, може да затрудни дишането им", настоя пред Нова тв д-р Таня Андреева, педиатър и детски ревматолог.

"Не смятам, че е необходимо през цялото време в училище децата да носят маска. В клас те имат твърде близък контакт. Маските трябва да се ползват в коридорите и общите пространства, за да не се смесват отделните групи", поясни тя.

 | 

 

 

Шлемът е по-подходящ за децата в училище, отколкото маските, тъй като не пречи на дишането. Всичко зависи от това как детето се чувства по-комфортно. За мен шлемът е по-подходящ, защото той не пречи на дишането, ако е удобен е съвсем лек и детето по-бързо свиква с него, настоя пред bTV доц. д-р Ангел Кунчев.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби