европа

 | 

 

 

Пътуването с влак определено е сред най-евтиния начин да стигнете от една точка до друга. Но възможно ли е да изминете 320 км само за 1 евро. Отговорът е "Да".

 

Сега можете да си купите билет на такава стойност за пътуване между Авиньон в Южна Франция и Каталония в Испания.

 

Изгодното предложение е открито от Ники Гарднър и Сюзън Крис, авторите на Europe by Rail: The Definitive Guide, съобщава Independent.

 

Categories:

 | 

 

 

Словения обяви край на епидемията от коронавируса в страната и облекчи граничния контрол с ЕС.

 

Междувременно балтийските републики създадоха първата зона за свободно пътуване в Европа в опит да дадат тласък на икономиките си, пострадали от пандемията от COVID-19.

 | 

 

 

Великобритания отчете най-големия брой починали от COVID-19 в Европа. Смъртните случаи за последното денонощие са нараснали с близо 700 и вече са над 29 400.

 

 | 

 

 

Повечето европейски държави излагат предварителни планове за облекчаване на блокирането, наложени за борба с  разпространението на потенциално смъртоносния вирус COVID-19.

Целта е да се рестартира икономиката, която бързо се опустошава от внезапните спирания, внесени, за да ограничи инфекцията и смъртността, да защити здравните услуги - и да даде на хората надежда, че в края на тунела има светлина.

 | 

 

 

Полша ще отвори хотели и молове на 4 май и все още обмисля завръщането на децата в предучилищна възраст в детските градини от 6 май, съобщи днес премиерът на страната Матеуш Моравецки, цитиран от Ройтерс.

По-рано през април Полша обяви, че ще премахне някои от ограниченията, наложени за борба с коронавируса, заявявайки, че нанасят твърде големи щети за икономиката. Отворени бяха паркове, увеличен бе и разрешеният брой на клиенти в магазините.

 | 

 

 

Европейските авиокомпании отказват да възстановят парите на клиенти, чиито полети са отменени поради коронавирус в противоречие с разпоредбите на Европейския съюз.

Правилата на ЕС изискват пътниците да получат възстановяване в рамките на седем дни, но по-голямата част от превозвачите удържат възстановяването на суми и вместо това предлагат ваучери за пътуване или безплатна резервация.

Това идва въпреки огромното спасяване на авиокомпании от националните правителства.

 | 

 

 

Властите в Чехия смекчиха много от мерките за борба с коронавируса, след като броят на новите случаи на COVID-19 в страната започна да намалява и това предизвика оптимизъм, че епидемията е овладяна.

В страната бяха премахнати ограниченията върху пътуването и преминаването на границата, както обяви министърът на здравеопазването Адам Войтех след среща на правителството на 22 април, предаде Ройтерс.

 | 

 

 

Нов документ ще бъде необходим на всеки, който ще ходи на море в Европа.

С европейски здравен паспорт ще се ходи на море в Гърция и другите европейски държави заради коронавируса. Документът ще се издава в потвърждение, че летовниците са преминали пълен здравен контрол, преди да пътуват зад граница.

Гърция очаква туристическият сезон да започне по-късно тази година – в началото на юни, и да продължи до късно есента, докато времето позволява.

 | 

 

 

Редица държави в Европа от днес ще започнат да облекчават някои от ограничителните мерки, които наложиха срещу разпространението на коронавируса.

След като миналата седмица властите в Германия обявиха, че епидемията в страната е овладяна, от днес малките магазини имат право отново да отворят врати. Става въпрос за търговски площи до 800 кв. метра. Училищата обаче остават затворени до 4 май. Ще остане в действие и забраната за събиране на повече от двама души на обществени места, съобщава БНР.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби