туристи

 | 

 

 

Рядко природно явление изненада жителите и туристите в Китен. Това става ясно от снимка, публикувана на страницата на Meteo Balkans. На кадъра се вижда морето, а в далечината оформящ се смерч.

 

"Воден смерч беше наблюдаван близо Китен, Югоизточна България...", гласи коментарът към снимката.

Categories:

 | 

 

 

30 лева плащат туристи за бира с рибка на крайбрежната алея в Балчик!

Цените по кръчмите и хотелите по цялото Черноморие това лято са сериозно надути, въпреки кризата с коронавируса, а и въпреки намаленото им ДДС от 20 на 9%.

В зависимост от ресторанта, порция пържен сафрид е 8-10 лева, някъде дори е 12 лева. Пържената цаца е от 4 до 6,50 лева, а рибената чорба е 4 - 5 лева. Само деликатесните риби държат цени от началото на сезона. Порция печен на скара лефер е 30 лева, пърженият калкан е от 25 до 30 лева.

 | 

 

 

Празни остават курортите по Северното Черноморие.

 

В комплексите, освен българи има почиващи от Румъния и Полша, както и много малко гости от Германия и Нидерландия.

 

Броят им обаче е толкова малък, че част от хотелите, които отвориха преди броени седмици, вече обявиха край на сезона и хлопнаха кепенците.

 

Categories:

 | 

 

 

Пътуващите към Гърция, които не са попълнили новата онлайн декларация, няма да могат да влязат на територията на страната. Хората ще бъдат проверявани на случаен принцип. В неделя стана ясно, че всички туристи ще бъдат задължени да попълват нов формуляр, в който ще се съдържа информация за държавата, от която идват, и адрес на престоя по време на ваканцията им в южната ни съседка.

 

Categories:

 | 

 

 

Плажът в Крайморие е препълнен, буквално няма къде врабче да кацне. Капацитетът на плаж Крайморие към този момент е запълнен, а освен традиционните посетители от Бургас има и много туристи от вътрешността на страната. Усеща се, че кварталът вече е живнал. Хотелите и къщите са гости са отворени и се радват на доста посетители, ресторантите са пълни, а плажните капани буквално врат от клиенти, съобщи Флагман.

 

 | 

 

 

Неделният чартър с туристи, който трябваше да бъде първия за страната ни за този летен туристически сезон, е отменен, съобщи за bgtourism.bg шефът на Тез Тур България Бейзат Туналъ. Самолетът трябваше да пристигне на летището в Бургас с туристи от Рига – на 21 юни, в 09.30 часа, а гостите – настанени в хотели от Бургас до Златни пясъци. 

 

Categories:

 | 

 

 

Туристи от 29 държави приема България от днес без да е нужно те да бъдат поставяне под 14 дневна карантина.

 

Това съобщи Министерството на туризма във връзка със старта на летния туристически сезон 2020 г.

 

Categories:

 | 

 

 

Големите хотели във варненските курорти въобще няма да отворят врати това лято, ако първите туристи не пристигнат до 15 юли. Това заяви в ефира на Дарик областният управител Стоян Пасев. 

 

Единственото, което може да спаси сезона в региона според него, са малкото случаи на коронавирус.

Categories:

 | 

 

 

Пътувания до Ибиса, Майорка, Менорка и Форментера са изключени от картите за британците, защото страната чакаше твърде дълго, за да влезе в заключване.

Според министъра на туризма, местната власт очаква островите да останат затворени през май, юни и юли, поради пандемията на коронавирус. Но те са предпазливо оптимистични за отварянето им през август, с 25 на 100 от обичайните им посетители.

През следващите месеци това може да нарастне до 50 на 100 от обичайния брой посетители

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби