Кулинарен хит засенчи всички десерти на света! Това са ябълки, мариновани с мед и

loading...

Сигурно ще ви се стори странно да мариноваме ябълките подобно на краставичките и туршията. Е, време е да опитате - получава се цял буркан, пълен с хрупкави и сочниябълки с вкус на мед .

Маринованите ябълки са традиционна рецепта в Русия, която напоследък добива популярност и у нас.

Маринатата пази ябълките от омекване и им придава неповторим вкус на мед.

Ето рецептата за мариновани ябълки с мед :

Продукти за 2 кг ябълки:

2 кг дребни ябълки

3 литра вода

150 гр.захар

2 супени лъжици сол

150 гр.мед

лозови листа (може и от касис)

Приготвяне:

Изплакнете ябълките и поставете в голям емайлиран съд. Смесете солта, захарта и меда с водата, оставете сместа да заври и варете 5-10 минути. Отстранете от огъня и веднага залейте с нея ябълките.

Добавете лозовите листа и листата от касис. Сложете някаква тежест върху ябълките и ги оставете да ферментират на стайна температура за около две седмици.

Поставете готовите ябълки в стерилизирани буркани. Залейте с прецедената марината и затворете бурканите.

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби