Невероятна вкусотия: Пилешки гърди, пълнени с кисела ябълка

loading...

 

Начин на приготвяне:

Разрежете ябълката на две и издълбайте вътрешността на половината. Нарежете я на тънки резени.

Направете разрез по дължината на всяко парче пилешко месо, като прободете с нож и го завъртите. В джоба поставете по парче ябълка. Поръсете така шпикованото месо със сол и черен пипер и го оставете в чиния за 10-15 минути.

За соса обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Лютата чушка нарежете на много тънки кръгчета. В тиган разтопете маслото и запържете лука и чушката. Добавете нарязаните на едро шам-фъстъци за 30-40 секунди.  Изтискайте сока на портокала и добавете сладкото. Разбъркайте и оставете соса да покъкри няколко минути.

Обелете и нарежете целината на много тънки ивички. загрейте зехтин в тиган и я запържете. Овкусете със сол и черен пипер.

В чиния направете линия от сос, в единия му край поставете целина, а в другия - нарязано на филийки пилешко месо. По желание поръсете със ситно нарязан магданоз и ядки шам-фъстък.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби