Австрия: Не пътувайте до България и Румъния!

loading...

 

 

Австрия издава предупреждение към всеки, който се връща от Румъния, България и Молдова. Това се прави и във връзка с нарастващия брой на случаи в тези три държави, но и на заболелите в самата Австрия. 

 

Канцлерът Себастиан Курц обяви, че всеки, идващ от трите държави, ще подлежи на задължителна 14-дневна карантина.

 

Така Австрия става поредната държава, която поставя България в категорията за повишено внимание във връзка с COVID-19, пише novini.bg. Случаите и у нас, но и в други наши съседки продължават да растат. У нас бяха регистрирани рекордните 188 новозаразени за денонощие. 

 

Припомняме, преди дни Австрия издаде предупреждения от най-висока степен за пътуване до всички страни от Западните Балкани. В предупредителния списък на Австрия са включени както Сърбия и Черна гора, така и Северна Македония, Косово, Босна и Херцеговина и Албания.

 

Предупреждението е от шеста степен на повишен риск, като Виена призовава гражданите си да избягват пътувания в региона на всяка цена и препоръчва тези, които се намират в момента в региона, да се завърнат в родината си незабавно. Австрийските граждани, които се върнат в страната, ще бъдат поставени под 14-дневна карантина или ще трябва да покажат отрицателен тест за коронавирус.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби